oo

  • iiii

Thursday, March 9, 2017

Computer မွာ DVD/CD Drive မေပၚပါက

Run Box မွ Regedit-OK -HKEY-LOCAL-MACHINE - SYSTEM-Current Control Set-Control-Class-{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}ညာဘက္ျခမ္းအေပၚဘက္တြင္  DVD/CD Rom Drive ကုိေတြ ့မည္ အဲ ့ေအာက္တြင္ UpperFilters ႏွင့္ LowerFilter တစ္ခုခုကုိေတြ ့လွ်င္ Delete
လုပ္လုိက္ပါ.....သင့္ကြန္ပ်ဴတာ WINDOW ျပန္တင္စရာမလုိဘဲ  DRIVE ျပန္ေတြ ့လာပါလိမ္ ့မည္.......

hacking မ်ားေလ့လာရန္လင့္




http://www.gohacking.net/

http://www.pavietnam.net/

http://www.makeuseof.com/tag/top-5-websites-to-learn-how-to-hack-like-a-pro/

http://www.hackthissite.org/

http://learn-how-to-hack.blogspot.com/

http://dylan.combs.tv/

http://www.hackforums.net/

http://www.hackanonymous.com/

http://hackspc.com/

Local area connetion မေပၚရင္ ဘယ္လုိလုပ္ရမလဲ

ကြန္ပ်ဴတာကုိ restart ေပးလုိက္ပါ .. ပထမဦးဆုံး ကြန္ပ်ဴတာစဖြင့္ၿပီး ၄ စကၠန္႔ေလာက္ၾကတာနဲ႔ delete key ကုိပဲ ဆက္တုိက္ႏွိပ္ထားလုိက္ပါ(ဆုိက္တုိက္ေခါက္ေနပါ) ခဏေနက်ရင္ BIOS SETTING ေပၚလာပါလိမ့္မယ္ (ဖြင့္ၿပီးၿပီးခ်င္းေနာ္ ၄ စကၠန္႔ေနာ္)



power management setup ကုိ ေရြးလုိက္ပါ ၿပီးလွ်င္ ေအာက္မွာျပထားတဲ့ Lan ကုိ Disable ျဖစ္ေနရင္ Enable ျပန္ၿပီးလုပ္လုိက္ပါ .. ေအာက္မွာပုံေလးနဲ႔ျပထားပါတယ္ ... အဲ့လုိ ေရးၿပီးတာနဲ႔



F10 ကုိႏွိပ္လုိက္ပါ .. box ေပၚလာတာနဲ႔ သူေမးတာနဲ႔ y ကုိႏွိပ္လုိက္ပါ .. ၿပီးရင္ enter ကုိေခါက္လုိက္ပါ ကြန္ပ်ဴတာ restart လုပ္ပါလိမ့္မယ္ .. ၿပီးတာႏွင့္ lan မွာ local area connetion ေပၚလာပါလိမ့္မယ္ .. အဆင္ေျပပါေစဗ်ာ ..

Blue Screen Error ေျဖရွင္းနည္း


ဒီနည္းကေတာ့ Blue screen ေျဖရွင္းနည္းေတြထဲက ေနာက္တစ္နည္း ျဖစ္ပါတယ္။ Blue screen တက္တက္လာလို႔ စိတ္ညစ္ေနတဲ႔ သူငယ္ခ်င္းမ်ားအတြက္ အေထာက္အကူ ျဖစ္မယ္ထင္လို႔ပါ။ Window XP, Vista & 7 ေတြအတြက္ အကုန္အသံုးၿပဳလို႔ ရႏိုင္ပါတယ္။ လက္ေတြ႔စမ္းသပ္ၾကည့္ၿပီးလို႔ အဆင္ေျပသြားလို႔ ေ၀မွွ်လိုက္ပါတယ္။ အဆင္မေျပတာမ်ား ရွိခဲ႔ရင္ေတာ့ က်ေတာ့္ရဲ႕ အားနည္းခ်က္ပဲ ျဖစ္ပါလိမ့္မယ္။ အခု က်ေတာ္က Windows Vista နဲ႔ လုပ္နည္းေလး တင္ျပေပးပါ့မယ္။ ေအာက္မွာ ဆက္ေလ႔လာၾကည့္လိုက္ပါ။

လုပ္နည္း
1. Start menu >> Computer ကို Right Click ေထာက္ပီး Properties ကို ၀င္လိုက္ပါ။

2. က်လာတဲ႔ Box ရဲ႕ ဘယ္ဘက္နားေလးက advanced system setting ကို ၀င္လိုက္ပါ။
3. System Properties >> Advanced ထဲမွ အနီ၀ိုင္းျပထားတဲ႔ Setting ကို ၀င္လိုက္ပါ။
4. System and Recovery ထဲမွ အနီေရာင္ ၀ိုင္းျပထားတဲ႔ ေအာက္မွာရွိတဲ႔ Automatically restart ကို အမွန္ျခစ္ေလး ျဖဳတ္ေပးလိုက္ပါ။ (ပံုမွာၾကည့္ပါ)။ ပီးရင္ OK ေပးလိုက္ပါ။
ဒါဆိုရင္ေတာ့ ပံုမွန္တက္လာေနက် Bluescreen ဆိုတာႀကီး မတက္လာေတာ့ပါဘူး။ အားလံုး အဆင္ေျပမယ္လို႔ ေမွ်ာ္လင့္ပါတယ္….:)

အမွတ္တမဲ႕ IP Change ေနတယ္

ကၽြန္ေတာ္ မိမိတုိ႕ လုံျခဳံမႈအတြက္ IP Change နည္းေတြကုိ တင္ျပခဲ႕တာ ရွိပါတယ္။ ေနာက္လည္ တင္ျပမယ္လုိ႕ ေျပာျပခဲ႕ပါတယ္။ ကၽြန္ေတာ္တင္ျပမည္႕ အေၾကာင္းအရာထဲမွာ ဒီနည္းမပါပါဘူး။ ကၽြန္ေတာ္တုိ႕ ဒီေဆာ႕လ္၀ဲက အျမဲသုံးေနက်ပါတယ္။ ဒါေပးမဲ႕ အခုလုိ အသုံး၀င္တာ သိတဲ႕လူ ကၽြန္ေတာ္အပါအ၀င္ ရွားပါတယ္။ ကၽြန္ေတာ္အကုိ ေျပာေတာ႕မွ သတိထားမိသြားတာပါ။ ကၽြန္ေတာ္တုိ႕ ႏုိင္ငံျခားေရာက္ေနတဲ႕ သူငယ္ခ်င္းမ်ားေတာ႕ သိပါတယ္။ ျမန္မာျပည္ကုိ ဖုန္းေခၚတဲ႔အခါမွာ ဒီေဆာ႕လ္၀ဲကုိ ခံရတဲ႔ ဖုန္းလုိင္ေတြရွိပါတယ္။ ျပီေတာ႕ ဒီေဆာ႕လ္၀ဲ Run လုိက္တာနဲ႕ ခ်က္ခ်င္ ခဏ နက္က်သြားပါတယ္။ ျပီရင္ ခ်က္ခ်င္းျပန္တက္ပါတယ္။ ကၽြန္ေတာ္ ပထမတင္ျပခဲ႕တဲ႕ နည္းလုိ နက္သိသိသာသာ မက်ေစပါမည္။ ကၽြန္ေတာ္ ဒီေဆာ႕လ္၀ဲနဲ႕ လက္ေတြ႕စမ္းခဲ႕တာကုိ ေျပာျပပါမည္။ ကၽြန္ေတာ႕သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ Music ဆုိဒ္တစ္ခုမွာ ဘာေတြ သြားေရးလဲမသိဘူး။ ၀င္လုိ႕ မရေအာင္ ဘန္းခံလုိက္ရတယ္။ ဒါနဲ႕ ကၽြန္ေတာ္ ဒီေဆာ႕လ္၀ဲရွိလာလုိ႕ ေမးလုိက္တယ္။ ရွိတယ္တဲ႕ ဒါနဲ႕ အဲဒီေဆာ႕လ္၀ဲကုိ Run လုိက္ျပီ ဆုိဒ္ကုိ ၀င္လုိက္တဲ႔အခါမွာ ၀င္လုိ႕ရသြားပါတယ္။ ျပီေတာ႕ မိမိ IP က American IP ျဖစ္သြားတယ္။ ဒါနဲ႕ သူငယ္ခ်င္းလဲ ပုံမွန္သီခ်င္းေတြ နားေထာင္းလုိ႕ရသြားတယ္။ ကၽြန္ေတာ္ဒီေနရာမွာ ေျပာခ်င္တာက ဆုိဒ္ေတြကုိ အခုလုိေတာ႕ မလုပ္သင္႕ပါဘူး။ ကုိယ္ကုိယ္တုိင္း ေရးၾကည္႕ပါ။ ကုိယ္ခ်င္းစားတက္လာပါမည္။ ကုိယ္မၾကိဳက္ရင္ ကုိယ္အလည္မသြားနဲ႕ေပါ႔။ ကၽြန္ေတာ္တုိ႕ Blog ဆုိတာ ဘာလဲဆုိတာ Post တင္ခဲ႔ျပီျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင္႕ ကၽြန္ေတာ္ IP Change နည္းေတြ တင္ေနတယ္ဆုိတာကလဲ ကၽြန္ေတာ္က နည္းပညာကုိ ေ၀ငွာ႕တဲ႕သေဘာသာျဖစ္ပါတယ္။ ျပီေတာ႕ လုံျခံဳေရးအတြက္ျဖစ္ပါတယ္။ ကဲေအာက္မွာ Download ခ်ျပီ စမ္းၾကည္႕လုိက္ပါဗ်ာ။ (ေနာက္နည္းမ်ားကုိ အလ်င္သင္႕သလုိ တင္ျပေပးပါမည္.)
ီDownload link - http://www.mediafire.com/?rr3dwg2ciz0

Anti virus software မရွိဘဲ virus မ၀င္ေစခ်င္ရင္

အရင္ဆုံးကြ်န္ေတာ္တုိ ့ေတြ ပာက္ဒစ္ ေတြကို ပိတ္ကမယ္ဗ်....အရင္ဆုံး My Computer ကို၀င္လုိက္ပါ အဲ့မွာ အပုိင္းေတြ ခြဲထားတယ္ဗ်... C: D: E: စသျဖင့္ေပ့ါဗ်ာ.... အဲ့ဒါေတြအကုန္ပိတ္ထားရမယ္ဗ် ။ virus မ run နုိင္ေအာင္ေပ့ါဗ်ာ...
ပိတ္နည္းကေတာ့ မိမိ ပိတ္ခ်င္တာကိုေထာက္ C: ဆုိ C: ေပါ့ဗ်ာ.... ျပီးရင္ ညာကလစ္ properties ကုိသြားပါ။ဒါဆုိရင္ Security ကို ထပ္သြားလုိက္ အဲ့မွာ ေအာက္မွာ အမွန္ျခစ္ေနရာကိုေတြ ့မယ္ဗ်
Deny ရဲ ့ Full control ကိုအမွန္ျခစ္ေပးလုိက္ပါ။ ကဲျပီးရင္ OK ေပ့ါ။အပိုင္းတုိင္းကိုလုိက္လုပ္ထားပါ...။ အားလုံးျပီးရင္ေတာ့ မိမိ ထုိးလုိတဲ့ စတစ္ကို ထုိးလုိက္ဗ်ာ။
ကဲ Virus ပါရင္ေတာ့ ၀င္လုိ ့မရေတာ့ဘူး ။ ကဲဘာမွမလုပ္နဲ ့အုံးေနာ္ စတစ္ကို virus ါရင္ kill ၾကရေအာင္။Anti virus software ေတြေလာက္ေတာ့ အစြမ္းမထက္ဘူးေပ့ါဗ်ာ.။ ျမန္မာနုိင္ငံက virus ေတြေလာက္ေတာ့ အသာေလးဘဲဗ်။ ကဲ cmd ကိုဖြင့္လုိ က္ပါ ဗ်ာ ။ run box > cmd ေပ့ါ။
ကဲ စတစ္က F: ဆိုပါေတာ့ဗ်ာ ။ အဲ့ဒါကိုမၾကည့္တတ္ရင္ My Computer ကိုသြားလုိက္ ကိုစတစ္ထုိးလုိက္ရင္ ေပၚလိမ့္မယ္ဂ်...ကဲ F: ဆုိပါေတာ့ဗ်ာ။ cmd ကိုေရာက္သြားရင္ f: အဲ့လုိရုိက္ျပီး enter ေပ့ါ။ ဒါဆုိ ေဘးမွာ F:> အဲလုိေပၚမယ္။ ျပီးရင္ dir /ah ဆုိျပီးရုိက္လုိက္ပါဗ်ာ။ အဲ့မွာစတာဘဲ။ မသနားရဘူးေနာ္ kill မွာ ... အဲ့မွာေပၚလာပါလိမ့္မယ္ဗ်ာ autorun.inf တုိ ့ တစ္ျခားအမ်ားၾကီးေနာ္....အဲ့ဒါကို ကြ်န္ေတာ္တုိ ့သတ္မွာေနာ္။ attrib autorun.inf -a -r -s -h ဆုိျပီး enter ေခါက္လုိက္ပါ။
ျပီးရင္ del autorun.inf ဆုိျပီးရုိက္လုိက္ ။ ဒါဆုိအဆင္ေျပျပီ

IE နဲ႔ ျမန္မာေဖာင့္

အခုဆို ေမာ္ဇီလာကေန ျမန္မာေဖာင့္ေတြကို (ေဇာ္ဂ်ီသာမက ၀င္းအင္း၀နဲ႔တျခားေဖာင့္ေတြကို) တိုက္႐ိုက္ျမင္ႏိုင္တယ္။ ဒါေပမယ့္ အိုင္အီး (Internet Explorer) မွာကေတာ့ ေဖာင့္ရွိရဲ႕သားနဲ႔ မျမင္ႏိုင္ဘူးျဖစ္ေနတယ္။ ဒီျပႆနာကို ၾကံဳေတြ႕တတ္တာမ်ားပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ အင္တာနက္စတင္အသံုးျပဳသူေတြမွာ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။ ဘာေၾကာင့္လဲဆိုေတာ့ သူတို႔က ကြန္ပ်ဴတာကို စတင္တင္ခ်င္းမွာပါလာတဲ့ Browser ျဖစ္တဲ့ အိုင္အီးကိုပဲ သံုးၾကလို႔ပါ။ ကၽြန္ေတာ္တို႔လိုလူေတြကေတာ့ အိုင္အီးမရွိလဲ ဘာျဖစ္သလဲဆိုၿပီး တျခား Browser ေတြဘက္ လွည့္သံုးေနေတာ့ အခု အိုင္အီးနဲ႔ေဖာင့္ျပႆနာကို သိသာသိေပမယ့္ ၀င္ေရာက္ျပင္ဆင္ဖို႔ မခ်ဥ္းကပ္မိခဲ့ၾကပါဘူး။

ျပင္လို႔ရပါတယ္.........
လြယ္လြယ္ကေလးပါ........

Tools > Internet Options ထဲက General Tab ထဲကိုသြားလိုက္ပါ။
ေအာက္ဆံုးေလးမွာ Colors , Fonts , Languages , Accessibility ဆိုတဲ့ ခလုတ္ (Button) ေလးခုကိုေတြ႔ပါလိမ့္မယ္။
Accessibility button ကိုႏွိပ္လိုက္ပါ။ dialog box ကေလးက်လာလိမ့္မယ္။ အဲ့ဒီအထဲက Formatting ထဲမွာပဲ စာေၾကာင္းသံုးခု ပါပါတယ္။

- Ignore Color ..........
- Ignore Font Styles ..........
- Ignore Font Sizes ..........

အဲ့ထဲမွာ အမွန္ျခစ္ျခစ္ထားရင္ ျဖဳတ္ခဲ့လိုက္ပါ။ အထူးသျဖင့္ Ignore font styles specified on webpages ကို အမွန္ျခစ္ျဖဳတ္ထားဖို႔လိုအပ္ပါတယ္။

ကဲ ဒါပါပဲ .........

အဲ့ဒါမွမရေသးရင္ Tools > Internet Options > General > Fonts button ကို ႏွိပ္လိုက္ပါ။ Language Scripts မွာ သူ႔အတိုင္း Latin Based ကိုပဲထားလိုက္ပါ။ Webpage font မွာေတာ့ Zawgyi-One ကိုေရြးထားေပးလိုက္ပါ။

ဒါမွမရေသးရင္ေတာ့ ကိုယ့္စက္ထဲမွာ ၀က္ဆိုဒ္ကအသံုးျပဳတဲ့ ေဖာင့္မရွိ၊ ေဖာင့္စတိုင္ခ်င္းမတူ ဆိုတာျဖစ္ဖို႔မ်ားသြားပါၿပီ။